Com ja sabeu, al celler Oller del Mas tenim un vi solidari, el Petit Bernat! I és que cada any, destinem el 5% de la facturació del Petit Bernat negre i blanc a la Fundació Rosa Oriol per a projectes socials del territori. Aquest any ampliem la col.laboració i hem decidit que sereu vosaltres els que decidireu quin altre projecte voleu que destinem aquests diners, us en proposem 5!

  • PROACTIVA OPEN ARMS: Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre amb la principal missió de rescatar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament d’embarcacions de persones que necessiten auxili al Mar Egeu i el Mediterrani, així com a la denuncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica.
  • FUNDACIÓ ALTHAIA_PROGRAMA D’ATENCIÓ INFANTO-JUVENIL: Aquest projecte preveu la creació d’una nova unitat d’hospitalització psiquiàtrica infanto-juvenil, que comptarà amb 12 llits i estarà dissenyada per desenvolupar un model d’atenció integral en salut mental pels nois i noies que presentin episodis aguts que requereixen hospitalització i que fins ara havien de ser derivats a altres hospitals més llunyans.

Així mateix es preveu millorar l’atenció pediàtrica amb una reforma dels espais, augmentant els recursos per serveis com el Pallapupes o altres serveis similars que faciliten l’adaptació del nen al procés de tractament, invertir en tecnologies que permetin millorar les eines diagnòstiques i evitar derivacions a altres Hospitals per la realització de proves pediàtriques…etc.

  • ACOLLIR UNA FAMÍLIA DE REFUGIATS: Oller del Mas proposa acollir a una família de refugiats cobrint les necessitats d’habitatge, manutenció, feina i escolaritat per a tota la família durant un any.
  • CREU ROJA CATALUNYA: A Catalunya desenvolupa el Programa d’Atenció a Sol·licitants d’Asil i Refugiats, que ofereix una atenció integral des de l’àmbit social, psicològic, laboral, legal i necessitats bàsiques. Compta amb un programa de pisos socials i un altre d’ocupació dirigit a sol·licitants d’asil.

Per fer-ho, durant el cap de setmana de la festa de la verema haureu d’emplenar unes butlletes que trobareu al punt d’informació i votar un dels projectes seleccionats. El projecte guanyador serà comunicat el diumenge 23 durant l’entrega de premis a l’escenari de l’espai Food&Wine. D’entre tots els participants es farà un sorteig d’un lot de productes Oller del Mas.